Revolut – Resekortet

Revolut Ltd är ett brittiskt finansteknologibolag (fintech) som erbjuder banktjänster inklusive bankkort, valutaväxling, valutakursutbyte och peer-to-peer-betalningar.

Det som Revolut är bra på så är det att minska kostnaderna för valutaväxlingar. Banker och andra aktörer har ofta en påslag (avgift) på 1,6% för att göra en valuta växling från svenska kronor till en annan valuta.

När banker utför handel mellan varandra så kallas det interbank trading och står för den största delen av aktiviteten på valutamarknaden. Banker köper och säljer valuta till varandra till en bättre kurs än vad kunderna får ta del av. Skillnaden mellan köp och säljkursen blir bankens ersättning för den utförda valutaväxlingen, denna ersättning är dold och olika från fall till fall. Det är enklare att kolla på bankernas valutaväxlingspåslag

Valutaväxling

Här nedan har jag sammanställt de fyra stora bankernas avgifter för valutaväxling på deras debit kort.

FöretagPåslag för kortköp i utländsk valuta
Nordea1,55%
Swedbank1,50%
SEB1,65%
SHB1,65%
SJ Mastercard2%
Komplett Mastercard1,75%

På en semester där inköp görs via ett av storbankernas bankkort skulle valutaväxlingsavgiften landa på 160kr. Ingen betydande avgiftsminskning men många bäckar små.

Det är dock en kostnad för själva Revolut kortet men om ni skapar ett konto och avvaktar så brukar det komma ett erbjudande om att beställa hem kortet kostnadsfritt.

Ladda ned Revolut appen påNo Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

" " " "